Direktlänk till inlägg 30 oktober 2011

Levain Projektet Del 3

Av Patrick Gustavsson - 30 oktober 2011 10:18

Så nu är det morgon i underbara Handen. Önskar jag kunde säga att solen skiner, men det gör den ju såklart inte. Är en ruggig och tråkig höstdag. Det roliga är att det verkar som min deg ändå mått bra under natten. Fina små bubblor i degen.


 

Nu ska jag göra den större och då behöver jag en större bunke, och eftersom jag inte har någon större bunke så använder jag en vanlig plasthink. Funkar lika bra som bunke.


Jag flyttar över den sega smeten från den lilla (blå) bunken till den stora (rosa) hinken. Jag fyller sedan på med:


3,5 - 4 dl Vatten

7 dl Vetemjöl


   


Sedn är det bara att röra ihop smeten. Nu ska den växa i sin hink i 4 - 8 timmar. Den ska vara dubbelt så stor som den är nu. När den är det så är det dags att göra deg och sedan baka bröd. Vi ses om några timmar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Patrick Gustavsson - 25 juni 2012 19:41

Hej alla glada. Nu var det dags att göra lite roliga saker igen. Den här gången ska jag försöka mig på att göra Luk Chup som är godisar med gele på utsidan och en marzipan gjord på bönor inuti. Jag brukar alltid köpa dom när jag är i Thailand, m...

Av Patrick Gustavsson - 17 mars 2012 07:32

Hej alla glada!!   Nu har man äntligen aklimatiserat sig till sitt nya land och börjat hitta saker och ting i affärerna. För er som missat det så bor jag tillfällgt i Sydney i Australien.   Jag har nu i varje fall bestämt mig för att det är d...

Av Patrick Gustavsson - 29 december 2011 09:34

Min favorit på julbordet är kycklingterrrine. Det är typ en paté gjord på kyckling. Enkel att göra men ack så god. Den är som vanligt mjölkfri, detta beror helt enkelt på att jag är mjölkallergisk.   Receptet är här nedan:   ca 1 kg Kyckling,...

Av Patrick Gustavsson - 24 december 2011 19:51

Har alltid funderat på att göra egen marmelad och nu blev det äntligen av. Det blev en apelsinmarmelad variant.   Receptet är rätt enkelt:   3 Apelsiner 1/2 Pomelo 5 dl vatten 1 kg socker 1 skvätt cognac   Börja med att tvätta ape...

Av Patrick Gustavsson - 23 december 2011 23:53

Äntligen återtagit mitt kök efter byggarna blivit klara. Har gjort mitt andra försök till lussekattsbak. Det är ju bara jul 2 gånger om året så då får man ju försöka (i mina 2 gånger så räknar jag med Eid-ul-Fitr som jul eftersom jag har muslimska ...

Ovido - Quiz & Flashcards