Direktlänk till inlägg 30 oktober 2011
Så nu har det gått en himla massa timmar och det var dags att omvandla den sega smeten till en deg.
Nu ska smeten som sagt bli en deg. För att lyckas med det så fyller jag på med
5 dl Vatten
13 dl Vetemjöl
1 msk Salt
Sedan är det dags att arbeta degen, jag började med att köra med elvispen och degkrokar. Har aldrig provat det förut och efter 5 min så börjar elvispen kännas otrevligt varm. Jag väljer att, istället för att bränna upp elvispen, knåda degen 10 min till på bänken i köket.
Efter 10 minuters knådande och halvtrötta armar så är degen väldigt fin och smidig.
Så här smidig och fin är den nu. Nu ska den ner i en oljad bunke och sedan vikas ett antal gånger medan den jäser. Om 2 timmar och flera vikningar så ska den läggas i en mjölad jäskorg för att sedan gräddas.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 | |||
31 |
|||||||||
|