Direktlänk till inlägg 30 oktober 2011
När du ska baka ut brödet så sätter du ugnen på 250 grader och sänker temperaturen till 225 när du satt in plåten i ugnen. Grädda brödet till kärntemperaturen är 98 grader.
Tyvärr så blev det inga bilder på hur brödet såg ut precis när la upp det på plåten. Men här kommer lite bilder på det färdiga resultatet.
Observera att det runda brödet vuxit uppåt och spruckit i botten istället för att bli ett platt lågt bröd. Detta är tack vare rundrivningen som jag gjorde med degen. Blev fina ränder på det avlånga brödet också tack vare jäskorgen. Känner mig mycket nöjd.
Det jag lär mig av det här projektet är att:
Lycka till om ni försöker själva. Det var inte så svårt som det kan verka, det tar bara tid.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 | |||
31 |
|||||||||
|