Direktlänk till inlägg 30 oktober 2011

Levain Projektet Del 6 - Slutet

Av Patrick Gustavsson - 30 oktober 2011 23:38

När du ska baka ut brödet så sätter du ugnen på 250 grader och sänker temperaturen till 225 när du satt in plåten i ugnen. Grädda brödet till kärntemperaturen är 98 grader.


Tyvärr så blev det inga bilder på hur brödet såg ut precis när la upp det på plåten. Men här kommer lite bilder på det färdiga resultatet.



 


Observera att det runda brödet vuxit uppåt och spruckit i botten istället för att bli ett platt lågt bröd. Detta är tack vare rundrivningen som jag gjorde med degen. Blev fina ränder på det avlånga brödet också tack vare jäskorgen. Känner mig mycket nöjd.


 


   


Det jag lär mig av det här projektet är att:


  • Ha inte bråttom och låt brödet jäsa så länge det behöver.
  • Tiden spelar ingen roll - dvs det tar olika tid olika dagar och man kan inte säga exakt hur länge det ska jäsa.
  • Mängden spelar ingen roll - Samma sak här, allt beror på vilken mjölsort du använder. Jag tror även att hårdhet och temperatur på vatten spelar in. Så använd magkänslan. 
  • Samt att eget bröd är godast :).

Lycka till om ni försöker själva. Det var inte så svårt som det kan verka, det tar bara tid.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Patrick Gustavsson - 25 juni 2012 19:41

Hej alla glada. Nu var det dags att göra lite roliga saker igen. Den här gången ska jag försöka mig på att göra Luk Chup som är godisar med gele på utsidan och en marzipan gjord på bönor inuti. Jag brukar alltid köpa dom när jag är i Thailand, m...

Av Patrick Gustavsson - 17 mars 2012 07:32

Hej alla glada!!   Nu har man äntligen aklimatiserat sig till sitt nya land och börjat hitta saker och ting i affärerna. För er som missat det så bor jag tillfällgt i Sydney i Australien.   Jag har nu i varje fall bestämt mig för att det är d...

Av Patrick Gustavsson - 29 december 2011 09:34

Min favorit på julbordet är kycklingterrrine. Det är typ en paté gjord på kyckling. Enkel att göra men ack så god. Den är som vanligt mjölkfri, detta beror helt enkelt på att jag är mjölkallergisk.   Receptet är här nedan:   ca 1 kg Kyckling,...

Av Patrick Gustavsson - 24 december 2011 19:51

Har alltid funderat på att göra egen marmelad och nu blev det äntligen av. Det blev en apelsinmarmelad variant.   Receptet är rätt enkelt:   3 Apelsiner 1/2 Pomelo 5 dl vatten 1 kg socker 1 skvätt cognac   Börja med att tvätta ape...

Av Patrick Gustavsson - 23 december 2011 23:53

Äntligen återtagit mitt kök efter byggarna blivit klara. Har gjort mitt andra försök till lussekattsbak. Det är ju bara jul 2 gånger om året så då får man ju försöka (i mina 2 gånger så räknar jag med Eid-ul-Fitr som jul eftersom jag har muslimska ...

Ovido - Quiz & Flashcards