Direktlänk till inlägg 30 oktober 2011
Så nu har det jäst färdigt sin bunke. Nu ska det bakas, inte gräddas ännu, den ska jäsa 1 timme eller 2 till innan den ska in i ugnen.
Jag har valt att lägga ena halvan av degen i en jäskorg och den andra har jag försökt att rundriva. Rundriva innebär att man viker in sidorna runt om till degen blir spänd och då nyper man till och sedan vänder man på degen och snurrar den lite för att få den form man vill. Detta ska göra, om man gjort rätt, att degen jäser uppåt istället för ut åt sidorna. Så vi får väl se om jag gjort rätt eller inte :).
Kommer lägga ut ett eget inlägg om rundrivning under morgonagen. Men nu är det bara att vänta igen. Men snart blir det bröd.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 | |||
31 |
|||||||||
|