Direktlänk till inlägg 29 oktober 2011
Eftersom man är en varannan-helg pappa så vill man ju göra något extra roligt när kidsen är här. Ikväll så blir det sköldpadda.
Hittade ett recept på http://www.kokaihop.se/recept/ugnsstekta...nsstekta-skoldpaddor som jag har modifierat om lite. Jag tycker man behöver något mer som binder och gör att den blir saftigare. Så mitt recept på köttfärsen blev så här:
2 paket bacon
1 paket prinskorv (välj en med hög kötthalt så blir smaken bättre)
500 gr Köttfärs
1 Ägg
1 msk Potatismjöl
Basilika, oregano, salt och peppar.
Tänka bara på att när man håller på med köttfärs så ska man inte knåda den för mycket för den har en tendens att bli seg då.
Men blanda ingredienserna i köttfärsen, sen är det dags att börja fläta baconet enligt bilden nedan
När flätandet är klart så lägger man på en klick köttfärs skär till 4 ben, 1 svans och ett huvud utav prinskorven. Sticker in dessa i köttfärsklumpen (tänk på att sköldpaddan liger upp och ned) och sen är det bara att vika baconet upp under magen på dom.
Tadaaaaa, en färdig sköldpadda. Vänd nu på den och lägg den i en ugnsfast form eller på en plåt. Den ska sen in i 200 grader varm ugn i 25 min.
Jag tänkte koka pasta till mina då barnen gillar det och det är ganska enkelt för mig :).
Så fort dom är klara lägger jag upp bilder på de färdiggräddade sköldpaddorna.
Här kommer en bild på de färdiga sköldisarna. Man kan nog experimentera lite mer med köttfärsen än vad jag gjort. Man skulle kunna t ex göra en tex mex variant med Tacokrydda och chorizo.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 | |||
31 |
|||||||||
|